Veelgestelde vragen

Via het Apple Renew voor bedrijven-programma, dat wordt aangeboden door Brightstar, kunnen bedrijven hun huidige apparaten inleveren en te gelde maken.
Alle btw-plichtige bedrijven of rechtspersonen.
Met het Apple Renew voor bedrijven-programma kunnen iPhones, iPads, Macs en smartphones worden ingeruild. In de portal vind je een volledige lijst met alle apparaten.
Apple Renew voor bedrijven bestaat uit een efficiënt inruilproces waarmee je de restwaarde van oude apparaten kunt laten uitbetalen. Dit is een gemakkelijk en snel proces, waarbij je elke transactie stap voor stap kunt volgen via een beveiligde account in de Apple Renew voor bedrijven-portal. De duur van het proces is afhankelijk van verschillende factoren. De uitbetaling van de inruilwaarde gebeurt binnen dertig dagen vanaf het moment van facturering.
Je kunt alleen in aanmerking komende apparaten inruilen via het Apple Renew voor bedrijven-programma. In de Apple Renew voor bedrijven-portal staat een volledige lijst met alle apparaten die in aanmerking komen.
Als je apparaat niet op de lijst staat, komt dit helaas niet in aanmerking voor het Apple Renew voor bedrijven-programma.
Apple Renew voor bedrijven is een service voor bulkrcycling en daarom geldt er een minimumaantal van tien apparaten (iPhones, iPads en/of smartphones) of vijf Macs per transactie. Bij kleinere aantallen kun je terecht bij het Apple Renew-programma via de Apple Store of online.
Er geldt geen maximumaantal. Brightstar is in staat grote aantallen inruilapparaten te verwerken.
Brightstar accepteert geen apparaten die niet werken. Als we een apparaat ontvangen waarvan wordt vastgesteld dat dit niet werkt, recyclen of retourneren we het apparaat, afhankelijk van je voorkeur.
Brightstar accepteert geen apparaten die ongeoorloofde reparaties en/of aanpassingen hebben ondergaan.
Voor iPhones, iPads, smartphones en Mac is het apparaat zelf voldoende.
Ja, verwijder alle sim- of SD-kaarten voordat je de apparaten naar Brightstar stuurt. We kunnen sim- of SD-kaarten helaas niet terugsturen. De kaarten worden bij ontvangst op een veilige en duurzame manier vernietigd en verwijderd.
Ja. Controleer of de Zoek mijn apparaat-functie voor elk apparaat is uitgeschakeld voordat je de apparaten inruilt.
Voor een iPhone of iPad doe je dit als volgt: Ga naar Instellingen > iCloud > Schakel ‘Zoek mijn iPhone/iPad’ uit. Meer informatie hierover vind je in dit artikel: https://support.apple.com/kb/PH19302?viewlocale=en_GB&locale=en_GB. Voor een Mac doe je dit als volgt: Ga naar Apple-menu > Systeemvoorkeuren > iCloud en schakel het aankruisvakje ‘Zoek mijn Mac’ uit. Meer informatie hierover vind je in dit artikel: https://support.apple.com/en-gb/HT201065. Als je meer hulp nodig hebt, kun je contact opnemen met onze klantenservice: AppletradeinforBusiness.NL@brightstar.com
Je moet alle vergrendelingen verwijderen voordat je het apparaat naar Brightstar stuurt. We raden je aan om het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, zodat ook alle persoonlijke gegevens worden gewist. Zorg dat je een back-up maakt voordat je het apparaat terugzet naar de fabrieksinstellingen.
We raden je aan om alle gegevens van het apparaat te verwijderen voordat je dit inruilt. Zorg dat je een back-up maakt voordat je het apparaat terugzet naar de fabrieksinstellingen. We kunnen helaas geen gegevens teruggeven die niet zijn verwijderd voordat het apparaat werd ingeruild. Het is je eigen verantwoordelijkheid om alle gegevens op je apparaat te verwijderen. Doe je dat niet, dan stem je ermee in Brightstar te vrijwaren van alle aansprakelijkheid voor alle claims, verlies of schade met betrekking tot het gebruik van je persoonlijke gegevens of je sim- of SD-kaart. Sim- of SD-kaarten die Brightstar UK ontvangt, kunnen niet worden teruggestuurd en worden vernietigd.
Volg deze stappen om al je persoonlijke instellingen en materiaal permanent te verwijderen: Voor een iPhone of iPad: Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in. Tik vervolgens op ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Meer informatie vind je in dit artikel: https://support.apple.com/en-gb/HT201351. Voor een Mac: Verwijder alle persoonlijke gegevens van je apparaat. Meer informatie vind je in dit artikel: https://support.apple.com/en-gb/HT201065. Voor niet-iOS-apparaten: Zoek in de instellingen voor het maken en terugzetten van een back-up naar de optie waarmee je de fabrieksinstellingen herstelt.
Brightstar verwijdert alle gegevens van een apparaat bij ontvangst. Brightstar begrijpt het belang van gegevensbeveiliging en veilige verwijdering van gegevens en doet er alles aan om te zorgen dat er op een veilige manier met gegevens wordt omgegaan. Brightstar maakt gebruik van de nieuwste, gecertificeerde datavernietigingstools van Blancco. Deze tools voldoen aan de strengste normen voor veilige dataverwijdering, zoals opgesteld door overheidsinstanties wereldwijd, en zijn volledig in overeenstemming met alle wettelijke normen.
Je kunt een bewijs van dataverwijdering aanvragen door een e-mail te sturen naar onze klantenservice:: AppletradeinforBusiness.NL@brightstar.com
De oorspronkelijke offerte is een geschatte waarde en kan worden bijgesteld na inspectie van het apparaat. De definitieve waarde is afhankelijk van de staat waarin het apparaat verkeert en in hoeverre dit voldoet aan de deelnamevoorwaarden.
Zodra je een order hebt geplaatst en je account is ingesteld, kun je verpakkingsmateriaal aanvragen. Dit wordt dan bezorgd op het ophaaladres dat je hebt opgegeven in de online Apple Renew voor bedrijven-portal. Zodra het verpakkingsmateriaal is afgeleverd, bereid je de apparaten voor en plaats je ze in de verpakking. Controleer of de apparaten overeenkomen met die in de offerte. Wanneer de apparaten kunnen worden opgehaald, dien je een ophaalverzoek in via de Apple Renew voor bedrijven-portal.
Zodra je het verpakkingsmateriaal hebt ontvangen, bereid je de apparaten voor en plaats je ze in de verpakking. Controleer of de apparaten overeenkomen met die in de offerte. Vergeet niet Zoek mijn iPhone/iPad/Mac uit te schakelen op alle apparaten. Als je meer hulp nodig hebt, raadpleeg je in de ondersteuningsgidsen van Apple (https://support.apple.com/kb/PH19302?viewlocale=en_GB&locale=en_GB) of neem je contact op met je contactpersoon bij Apple Business. Verwijder alle gegevens van alle apparaten, haal alle simkaarten eruit, haal alle geheugenkaarten eruit (alleen niet-iOS-apparaten) en zorg dat alle optische schijven en poorten leeg zijn (alleen Mac). Verpak elk apparaat zorgvuldig in het aangeleverde verpakkingsmateriaal. Vergeet niet eventuele gespecificeerde randapparaten mee te leveren (bijv. oplader, toetsenbord of muis voor Mac). Zodra de apparaten zijn verpakt, dien je een ophaalverzoek in. De apparaten worden vervolgens binnen één of twee werkdagen opgehaald.
Als je verpakkingsmateriaal hebt aangevraagd, maar niet hebt ontvangen, neem je contact op met onze klantenservice via: AppletradeinforBusiness.NL@brightstar.com
Als je meer verpakkingsmateriaal nodig hebt, neem je contact op met onze klantenservice via: AppletradeinforBusiness.NL@brightstar.com
Als je de ophaalservice misloopt, neem je contact op met onze klantenservice: AppletradeinforBusiness.NL@brightstar.com om een nieuwe afspraak te maken.
We hebben je bedrijfsgegevens en -documentatie nodig om je te registreren als klant en de uitbetaling te kunnen verwerken.
Van alle apparaten die bij Brightstar binnenkomen, wordt gecontroleerd of ze verloren, geblokkeerd of gestolen zijn. Als wordt vastgesteld dat een apparaat verloren, geblokkeerd of gestolen is, brengt Brightstar je hiervan op de hoogte. Als je apparaat staat geregistreerd als verloren of gestolen, worden de relevante instanties op de hoogte gesteld. Als het apparaat ten onrechte is geregistreerd als verloren of gestolen, kun je contact opnemen met onze klantenservice via: AppletradeinforBusiness.NL@brightstar.com  Zij kunnen je vertellen wat je kunt doen om deze registratie ongedaan te maken. (Raadpleeg de voorwaarden van Apple Renew voor bedrijven voor meer informatie.)
Tijdens de inspectie van je apparaat/apparaten hebben we mogelijk een of meer problemen ontdekt, waardoor de waarde lager is uitgevallen. Je ontvangt hierover specifieke feedback en, waar mogelijk, bewijs in de vorm van foto’s van het probleem of de problemen.
Als je niet wilt doorgaan met het inruilproces, kun je de definitieve offerte afwijzen. Je apparaten worden dan kosteloos teruggestuurd binnen vijf tot zeven dagen. Als je meer hulp nodig hebt, neem je contact op met onze klantenservice: AppletradeinforBusiness.NL@brightstar.com
De oorspronkelijke offerte is eenentwintig dagen geldig. De klant moet zich binnen deze eenentwintig dagen registreren en de offerte accepteren, anders verloopt de offerte.
Als er meer dan eenentwintig dagen zijn verstreken sinds je de order hebt geplaatst en de offerte is verlopen, kun je de order opnieuw plaatsen. Houd er wel rekening mee dat de waarde inmiddels veranderd kan zijn.
Je ontvangt bericht over de inruilwaarde na inspectie. Vervolgens heb je eenentwintig dagen de tijd om de aangepaste offerte te accepteren of af te wijzen.
Als de apparaten in aanmerking komen, ontvang je een waardebepaling voor de apparaten die fysiek zijn ontvangen. Je hebt vervolgens eenentwintig dagen de tijd om het aanbod te accepteren of af te wijzen.
Wanneer je de definitieve offerte hebt geaccepteerd, wordt het bedrag overgemaakt binnen dertig dagen na ontvangst/acceptatie van de factuur.
Je kunt de status van het inruilproces bekijken in de Apple Renew voor bedrijven-portal. Als je meer hulp nodig hebt, neem je contact op met onze klantenservice via: AppletradeinforBusiness.NL@brightstar.com
Je kunt de oorspronkelijke offerte annuleren of de definitieve waardebepaling afwijzen. Als je je transactie op een ander moment in het inruilproces wilt annuleren, neem je contact op met onze klantenservice via: AppletradeinforBusiness.NL@brightstar.com
We konden de offerte helaas niet in behandeling nemen, omdat de order niet in aanmerking komt voor Apple Renew voor bedrijven en/of omdat we de instelling van de account niet konden voltooien. De apparaten worden binnen vijf tot zeven werkdagen teruggestuurd. Als je verdere hulp nodig hebt, neem je contact op met onze klantenservice via: AppletradeinforBusiness.NL@brightstar.com
Brightstar vindt gegevensbeveiliging zeer belangrijk. Alle gegevens worden veilig bewaard en behandeld in overeenstemming met verplichtingen en afspraken zoals die zijn beschreven in het privacybeleid en de voorwaarden van Brightstar. Raadpleeg deze documenten voor meer informatie.
Alle gegevens worden volledig verwijderd. Het apparaat wordt zorgvuldig geïnspecteerd door een technicus om de staat te beoordelen. Zodra de transactie is voltooid, worden alle apparaten die nog goed werken, hergebruikt. Als een apparaat niet geschikt is voor hergebruik, wordt dit op een milieuvriendelijke manier gerecycled.
Brightstar heeft zich verplicht om te voldoen aan de WEEE-richtlijn voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur. Dit is een richtlijn van de Europese Unie (2012/19/EU) die de inzameling en recycling van elektrische en elektronische apparaten reguleert. Brightstar zorgt er zoveel mogelijk voor dat apparaten worden hergebruikt. Als dat niet kan, worden apparaten op een milieuvriendelijke manier gerecycled.
Als je verdere hulp nodig hebt, neem je contact op met onze klantenservice via: AppletradeinforBusiness.NL@brightstar.com
De inspectie begint doorgaans binnen 24 uur nadat Brightstar de apparaten heeft ontvangen. De duur van de inspectie is grotendeels afhankelijk van het aantal ingeruilde apparaten. Je krijgt bericht zodra je apparaten zijn geïnspecteerd.
Apparaten worden teruggestuurd binnen vijf tot zeven werkdagen vanaf het verzoek hiertoe. Alle orders worden zorgvuldig verpakt voordat ze worden verzonden. Als je speciale leveringswensen hebt, neem je contact op met onze klantenservice via: AppletradeinforBusiness.NL@brightstar.com
Brightstar stuurt apparaten uitsluitend terug naar het adres waar ze zijn opgehaald.
Als je meer hulp nodig hebt, neem je contact op met onze klantenservice via: AppleRenewBusiness.NL@brightstar.com
Brightstar verstrekt een volledig gecertificeerd bewijs van dataverwijdering. Als je hierbij meer hulp nodig hebt, neem je contact op met onze klantenservice via: AppletradeinforBusiness.NL@brightstar.com
Nee, maar volgens onze voorwaarden moet je wel verklaren dat je de geregistreerde eigenaar bent van het apparaat en bevoegd bent om dit in te ruilen.
  Component
  Komt in aanmerking
  Komt niet in aanmerking
  Voeding
 • Apparaat start op en kan worden opgeladen
 • Harde reset is mogelijk om te controleren of apparaat kan worden in- en uitgeschakeld
 • Ingang voor voeding heeft geen ernstige schade
 • Apparaat start NIET op en kan NIET worden opgeladen
 • Harde reset is niet mogelijk om te controleren of apparaat kan worden in- en uitgeschakeld
 • Ingang voor voeding vertoont tekenen van schade, zoals roest
  Display
 • Display heeft slechts minieme krassen of slijtageplekken
 • Randen van display hebben zes of minder deukjes
 • Display is niet gebarsten of gebroken
 • ‘Schuif om te ontgrendelen’ werkt probleemloos voor vergrendeling/ontgrendeling van apparaat
 • Display van apparaat heeft diepe krassen of flinke slijtageplekken
 • Randen van display hebben zeven of meer deukjes, of een of meer grote deuken
 • Display van apparaat is op een of meer plaatsen gebarsten of gebroken
 • ‘Schuif om te ontgrendelen’ werkt niet goed voor vergrendeling/ontgrendeling van apparaat
 • Display is verkleurd
  Behuizing
 • Behuizing van apparaat heeft slechts minieme krassen of slijtageplekken als gevolg van normale slijtage
 • Behuizing heeft geen scheurtjes of barsten
 • Behuizing heeft ernstige schade die geen gevolg is van normale slijtage
 • Behuizing heeft scheurtjes of barsten
  Toetsen/knoppen
 • Alle knoppen op het apparaat zijn aanwezig en werken goed
 • Aan/uit-schakelaar zet apparaat in stand-bymodus
 • Thuisknop geeft het beginscherm weer
 • Er ontbreken knoppen, of niet alle knoppen werken goed
 • Aan/uit-schakelaar zet apparaat NIET in stand-bymodus
 • Thuisknop geeft beginscherm NIET weer
  Vloeistofschade
 • Op het apparaat zijn geen tekenen van roest of corrosie zichtbaar bij de koptelefooningang, de simkaartsleuf of de oplaadpoort
 • Geen zichtbare tekenen van vloeistof onder het display
 • Op het apparaat zijn duidelijke tekenen van roest of corrosie zichtbaar bij de koptelefooningang, de simkaartsleuf of de oplaadpoort
 • Zichtbare tekenen van vloeistof onder het display

* Opmerking: Brightstar accepteert GEEN apparaten met nagemaakte onderdelen of onderdelen van andere leveranciers. Brightstar accepteert ook GEEN apparaten met ongeoorloofde aanpassingen.

*Zorg dat de Zoek mijn apparaat-functie is uitgeschakeld voordat je een apparaat inruilt, anders loop je het risico dat je apparaten worden teruggestuurd.